唐津焼-karatsu ware


唐津焼は佐賀県唐津市を中心に焼かれる陶器。楽焼、萩焼と共に茶器として人気が高い。
●基本情報
産地:佐賀県唐津市を中心とした地域。
特徴:粘土、釉薬、製法によって10を超える種類がある。
窯元数:約50
関連施設:唐津焼総合展示場
主な歴史:始まりは諸説あり。16世紀後期/朝鮮半島から陶工を連れ帰り急速な発展に繋がる。1500年代後期~1600年代前期/この時期に作られたものを古唐津と呼ぶ。1630年代/有田焼の台頭で勢いが衰える。1988年/国の伝統的工芸品に指定される。


Karatsu ware ware burned areas with a focus on Karatsu, Saga Prefecture. Raku, Hagi-yaki popular as a tea with.
● General Information
Origin: Region with a focus on Karatsu, Saga Prefecture.
Features: clay, glaze, and by more than 10 types of formula.
Number of pottery: About 50
Related Facilities: Exhibition Center Karatsu Ware
History include: There are several theories begin. Late 16th century / lead to the rapid development of the potters from Korea to bring it back. Late 1500 - early 1600's / Ko Karatsu called what made this season. 1630's / Arita ware that emerged in Karatsu Ware momentum starts to fade. 1988 / designated traditional crafts of the country.